Siste nytt

 

18.11.2014

Fire artister bekreftet til Spellemannshowet

Mange Spellemann-nyheter kommer utover høsten, men allerede nå ønsker vi å lette litt på sløret rundt noen av artistene som skal stå på scenen i Stavanger konserthus 17. januar: 

  

Broiler

Morten Abel med Odd Nordstoga

Admiral P

Emilie Nicolas

 

Produsenten av Spellemannshowet, Kim Strømstad i Eyeworks Dinamo, har gledet seg til å kunne avsløre litt av det som skal skje i årets show:

 

Hit-duoen Broiler skal spille en låt som slippes senere i høst. Ser du Spellemannshowet fra din egen stue blir dette en fin anledning til å få testet sofafjærene, for dette blir dansbart.
Vi får tv-premiere på en splitter ny låt på norsk fra Spellemannveteran Morten Abel som har med seg en annen multi-Spellemannvinner, Odd Nordstoga, på scenen.

Admiral P har et imponerende konsertår bak seg, og på scenen i Stavanger Konserthus, skal ta oss med tilbake til røttene sine.

Emilie Nicolas har satt sitt preg norsk musikkliv i året som har gått, med sitt unike lydbilde og store stemme. Nylig fylte hun Rockefeller til randen, i tillegg har hun levert magiske øyeblikk på Øya og P3 Gull tidligere. Hun skal gjøre en helt spesiell opptreden på Spellemannshowet, og vi gleder oss stort.

Spellemann går av stabelen i Stavanger Konserthus 17. januar, og sendes direkte på NRK1. Sendingen består av to deler med en times pause mellom. Begge showdelene finner sted i Zetlitz-salen. Etter siste showdel blir det Spellemannfest i foajeen i konserthuset. 

 


..........................................................................................................................................................................................................


30.09.2014

Grunnet feil med java kan noen oppleve vanskeligheter ved betaling når man registerer seg til Spellemann 2014. 

Dette løses ved å oppdatere java og restarte maskinen. Kontakt banken din dersom problemet vedvarer. 


..........................................................................................................................................................................................................

 

PRESSEMELDING 09.09.2014

Spellemann offentliggjør dato og endrer i reglementet

I takt med utviklingen i dagens musikkmarked, der artister i økende grad velger å slippe enkeltlåter fremfor album, har styret i Spellemann foretatt endringer i reglementet. Dette innebærer at man i år, for første gang kan melde på musikk som ikke er utgitt i albumformat. En samling enkeltlåter med en totallengde på minst 25 minutter vil kunne meldes på i alle kategorier, i likhet med album.

- Spellemann er opptatt av å fornye seg, og ønsker at alle som utgir musikk skal kunne delta på like vilkår, sier Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS

Spellemann 2014 går av stabelen i Stavanger konserthus, lørdag 17. januar 2015, og sendes direkte på NRK1.

9. september åpner påmeldingen til Spellemann 2014 på Spellemann sine nettsider. Påmeldingen er åpen frem til 4. oktober.

For utgivelser som slippes etter 3. oktober, er det en tilleggsfrist for påmelding 3. november. Denne tilleggsfristen gjelder kun for utgivelser som slippes etter 3. oktober 2014.


Spellemann 2014 deler ut følgende priser og samtlige utdelinger vises i det direktesendte showet på NRK1:

1. Barnemusikk
2. Blues
3. Country
4. Danseband
5. Elektronika/dance-musikk
6. Folkemusikk/Tradisjonsmusikk
7. Indie
8. Jazz
9. Klassisk
10. Metal
11. Popgruppe
12. Popsolist
13. Rock
14. Samtid
15. Urban
16. Viser
17. Åpen klasse
18. Komponist
19. Tekstforfatter
20. Årets Nykommer- & Gramostipend
21. Årets Hit
22. Årets Spellemann

 

Styret i Spellemann AS kan også velge å dele ut følgende priser:
Fagpris
Hederspris
Produsentpris 

 

Spellmann

Har du forslag til Jury?

 


Har du forslag til noen som kan passe som jury for Spellemannprisen?
Klikk her og send oss dine forslag.

Abonner på nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og du vil få den nyeste informasjonen
Navn:
Epost: